Navigation


Til hovedsidenEldre reportasjer og aktiviteter:


Møljespell i Lofoten Kulturhus 25.02.2012

Klikk link på youtube: Video

Bilder fra Gratangen 31. mai 2011

Korpset var engasjert til spilleoppdrag på fartøyvernsenteret i Hellarbogen, Gratangen 31. mai 2011. En rekke gjester var invitert til åpningen av nye lagerfasiliteter ved senteret. Vi fikk servert nydelig fiskesuppe og fiskeburgere (Gratangsværing) som smakte fortreffelig etter konserten. Her ser vi Viggo på hugget.

Ny sesong i gang i LKAB Musikkorps

Foto: Fra seminaret 2010 i Kiruna

18. august startet LKAB Musikkorps opp med øvelsene etter en lang ferie. Korpset står foran en aktiv høst som starter med musikkseminar i Kiruna 02.-04.september sammen vår nye dirigent Runar Sollie. Her møtes nye og gamle medlemmer for å prøve igjennom de konsertstykker som skal brukes i løpet av høsten.

Musikkseminaret i Kiruna har lang tradisjon og bidrar både musikalsk og sosialt. På seminaret vil flere av våre venner i Kiruna delta. For første gang deltar også medlemmer fra Jernbanemusikken i Narvik.

Vi ser frem til en hyggelig helg i Kiruna. Nye medlemmer må gjerne ta kontakt for å bli med på en innholdsrik helg.

Aktiviteter 2. halvår 2011 og 1. halvår 2012

OPPSTART ØVELSER NY SESONG 2011/2012: Torsdag 18. august kl. 19.00

Aktivitetsplan for 2011/2012 tar form
Styret arbeider nå med aktivitetsplanen frem til slutten av vårsesongen 2012. Det meste er nå på plass. Som det fremgår nedenfor, blir det stor aktivitet fremover.
2011
31. mai                                 Spilleoppdrag Gratangen
08. juni                                 Konsert Folket Hus
10.-12.juni                          Nord-Norsk Musikkstevne i Alta
02.-04. september          Musikkseminar i Kiruna
21.-23. oktober                Mini-stevne i Narvik
18. desember                   Spilling i Narvik Kirke

2012
08. januar                           Nyttårskonsert
23.-24. mars                       NM janitsjar i Trondheim
17. mai                                 Tradisjonell spilling

Denne listen vil bli oppdatert når nyheter kommer.      

Runar Sollie overtar som dirigent

Etter at Frode Sollie har fått stillingen som kulturskole-rektor i Hammerfest, overtar Runar Sollie som dirigent for LKAB Musikkorps ut vårsesongen. Styret forhandler nå med Runar om et mer langsiktig dirigent-engasjement. Korpset takker Frode for stor musikalsk og organisatorisk innsats gjennom mange år og ønsker lykke til med nye jobb i Hammerfest.

17. mai 2011

Foto: Ann-Kristin Hansen/Fremover

17. mai feiringen med LKAB Musikkorps
Også i år deltok LKAB Musikkorps i 17. mai-feiringen.  17. mai-programmet var i henhold til en mangeårig tradisjon med morgenspilling i byens gater og ved kransenedleggelser på Veteranplassen og Kirkegården. I barnetoget og borgertoget slo LKAB Musikkorps og Jernbanemusikken seg sammen til et storkorps. Begge korps sliter med å ha tilstrekkelig deltakelse i togene og valgte i år å spille sammen.

Runar Sollie ny styreleder i korpset

Årsmøte i korpset ble avholdt torsdag 24. februar. Et hyggelig regnskapsresultat ble framlagt og korpset har for tiden god likviditet. Runar ble valgt til ny styreleder for en 2-års-periode.

Se protokoll fra møtet her med bl.a. valgene til diverse verv.

Øvingsplan og arrangementer

Korpsets øvingsplan og arrangementsoversikt er lagt ut på nettsidene. Dette er versjon 1 som vil bli oppdatert etter hvert. Se link til høyre: "Virksomheten i ny sesong"

Korpsets notearkiv på websidene - ferdigstilt

Notearkivet er nå lagt om til et søkbart digitalt system. Her på websidene er lagt ut sorterte lister. Se link i margen til høyre. Notene er sortert alfabetisk etter tittel på stykket og etter komponist.

Takk til Petter og Anne Marit for flott utført jobb med registreringen av hele notearkivet på data.

Vellykket seminar i Kiruna 17-19. september 2010

21 musikere fra korpset tok turen til Kiruna helga 17-19. september (pluss 3 fra Kiruna) .

Det var flott vær og en fin tur over fjellet. Besetningen var bra med fin fordeling på instrumentgruppene.

Det ble gjennomført 3 gode øvingsøkter: fredag kveld, lørdag fra 11.00 til 17.00 og søndag fra 11.00 til 14.00. Det ble øvet på program til ministevne i oktober og nyttårskonserten i januar 2011.

Det er tydelig at det hjelper å øve. Både emboshure, intonasjon, presisjon og korpsets klang var merkbart bedre på søndag.

Ellers foregikk oppholdet i tradisjonelle former med sosialt samvær med egenprodusert middag, allsang mm lørdag kveld på "Gullriset" leilighetsanlegg.

Alt i alt en trivelig helg!

Her er noen bilder

Nå med nye bilder!!

Vi starter opp sesongen 2010-2011

Hva vi gjorde i 2009-2010:

En webmaster med mye fravær og opptatt med diverse andre ting medførte null oppdatering av websidene i forrige sesong. Men her er altså noe av det vi gjorde:

  • Oppstartsseminar i Kiruna - aug/sep 2009
  • Ministevne med gjester okt/nov 2009 med innlagt Grand Prix-show
  • LKAB BB med julekonsert på Kafferiet i desember
  • Nyttårskonsert i januar i Folkets Hus
  • LKAB BB med konsert på Grand-kroa i VU
  • 17. mai spilling i tradisjonelle former
  • Stort Grand Prix Show i Royal Hall 19. mai 2010
  • LKAB BB med konsert på torgets utescene ifbm 70-tallsarrangementet (juni)
  • LKAB BB med konsert under Kjeldebotndagene i juni
  • Spilling til alle cruiseskipanløpene i vår og sommer 2010

Bilder: Nord-Norsk Musikkstevne 2009 i Kabelvåg

Korpset avsluttet vinter- og vårsesongen med deltakelse i Nord-Norsk Musikkstevne 2009 i Kabelvåg 12-14. juni 2009. Været var i hovedsak flott og det ble et hyggelig opphold i trivelige Kabelvåg og med flott innkvartering på Nyvågar Rorbuhotell like ved "Vågakallen".

Vi fikk spille som første korps under forbundets jubileumskonsert i Lofotkatedralen. Her framførte vi Grieg/Gudim: "Peer, du lyver!, Javel Kaptein", en jazzy versjon av deler av Peer Gynt Suite. I tillegg spilte vi 1. og 2. sats av "Folk Song Suite" av R. Vaughan-Williams.

Se bilder her...

Flotteste 17. mai i manns minne!

17. mai 2009 ble en utrolig flott nasjonaldag med rekordstor oppslutning om togene og de øvrige arrangementene. Været slo til for fullt med strålende sol og 21,5 grader i skyggen. Narvik var varmest i landet denne dagen. Korpset startet tradisjonen tro med felles frokost hos Julia og Runar kl. 07.00 og deretter fulgte de tradisjonelle bekransninger, tog m.m.. Det ble også plass til forfriskninger og hyggelig avslapning på byens uteserveringer mellom slagene.

Se flere/større bilder: her, her, og her.

Nasjonalromantisk konsert 16. mai 2009

For andre år på rad ble det avholdt en felles konsert med LKAB Musikkorps og Jernbanens Musikkorps dagen før 17. mai, og ment som en innledning til feiringen av dagen. Nær 50 musikere presenterte et utpreget nasjonalromantisk program med bl.a Grieg, Johan Halvorsen, H. Kierulf og Knut Nystedt på programmet. Hovednumrene var Nystedts "Intrata Festiva" samt 2. sats fra Griegs c-moll symfoni (den forbudte symfoni). Avisen Fremover karakteriserte konserten som "velklingende og fint avstemt".

Dyktig konferansiér med mye god og relevant bakgrunnsinformasjon var Kjetil Moe.

Og for de deltakende musikerne var dette igjen en bekreftelse på at det "er trivelig å spille sammen" i et fyldig orkester med god bredde i besetningen.

Jentefest lørdag 28. mars 2009

Å spille i korps er musikalsk utviklende - og, det er sosialt. Det er noe alle vet.
For noen er ikke dette nok og man "skjøter da på" med ytterligere tilstelninger for å tilfredstille behovet. Det er bra!

Her har noen av LKAB-jentene (pluss en JMK-jente) tatt grep og kommet sammen til en ren jentefest lørdag den 28. mars 2009. Altså: Ytterligere en grunn til å "joine" korpsbevegelsen!

Klikk på bildet for en større versjon - det fortjener det...

Supert show med Heidi Ruud Ellingsen i VU

Vinneren av "Drømmerollen" og hoverolleinnehaver i "Singin´in the Rain" Heidi Ruud Ellingsen - sammen med LKAB Bigband - presenterte et populært show søndag 15. og mandag 16. mars 2009 i Narvik Kulturhus. I tillegg deltok 2 profesjonelle dansere som bidro til å løfte showet visuelt.

Det ble to fullsatte hus med et fornøyd publikum og gode kritikker i media samt flotte tilbakemeldinger fra tilhørerne.

For deltakerne i bandet ble det en hektisk øvingsinnspurt for å få showet på plass, men en oppløftende opplevelse for alle når resultatet ble så bra som det ble.

Se flere bilder her....

Gjestebok for websidene

Det er lagt til en enkel gjestebok, se linken opp til høyre. Gjesteboken er åpen for alle og vi håper vi unngår uvelkomne gjester med spamposter.

Trivelig "Møljespæll" i Svolvær 28. februar 2009


Det ble et trivelig korpstreff med konsert samt møljekalas i Svolvær 27. februar - 1. mars 2009. Vi framførte følgende nummere i Vågan Kirke:

"Olsenbanden" i et flott "jazzy" arrangement av Lars Gudim
"BlindeKari-Hallingen" arrangert av I. Torskangerpoll
"West Side Story" (Selections) av Leonhard Bernstein

Nyttårskonserten 13. januar 2009: Film-hits!

Et bra besøkt Folkets Hus fikk servert filmmusikk fra perioden 1955 til 2008 fra et opplagt LKAB Musikkorps.

Se bilder og les anmeldelse.....

Juleshow 13. desember 2008: Disco-fever

Her vrikkes julen inn!

Fremover skrev:

"Et fullsatt Folkets Hus fikk lørdag kveld starte diverse julebord i skikkelig disco-modus. LKAB Big Band hadde hyret inn både Funky Mamas og Funky Papas til å underholde. Robin Pettersen, Svein Harald Hanssen, Gisken Spets, Sølvi Nikolaisen, og Heidi Blåsmo Frantzen leverte alle strålende på vokal - foran et band i storform. Sammen med 11 unge dansere ble det også en herlig start på julebordskvelden for de som møtte opp."

Se bilder fra showet...

Ministevnet fredag 31.10 - lørdag 1.11 2008 i Narvik

LKAB Musikkorps inviterte til ministevne i månedskiftet oktober-november 2008.

Følgende korps deltok:

Vestvågøy Janitsjar, Kabelvåg Musikkforening, Svolvær Musikkforening, Ballangen Musikkorening, Bjerkvik Musikkforening, Jernbanens Musikkorps og LKAB Musikkorps, Narvik.

Se bilder av Korpsets medlemmer...

Åpning av nytt pelletsverk i Kiruna 17. juni 2008

Korpset underholdt flere hundre celebre gjester ved åpningen av LKAB´s nye pelletsverk KK4 i Kiruna 17. juni. Foruten vår taffelmusikk var det oppvisning av et JAS-Gripen jagerfly og et gjeng med perkusjonister. "Sessan" Victoria var selvsagt tilstede og kastet glans over arrangementet.

Se flere bilder her...

Trivelig 17. mai 2008 i Narvik

Det ble en bedre 17. mai enn værmeldingene skulle tyde på. Blå himmel og sol da korpset avmarsjerte fra fellesfrokosten i Marihåndstien 5 (Petter og Elise) kl. 08.00. I år var det bekransninger ved Nasjonalmonumentet, minnesmerket for "Norge" og "Eidsvold" samt Sjømannsmonumentet ved havna. Deretter barnetog, pause på "Astrup" med forfriskninger og borgertoget med tribunespilling. Det ble litt sur vind på slutten av dagen, men vi må likevel være fornøyd med en nasjonaldag med stor oppslutning og fine tog.

Populær samarbeidskonsert 16. mai

Fredag 16. mai ble det avholdt samarbeidskonsert med Jernbanens Musikkorps i anledning nasjonaldagen. Hele programmet ble spilt sammen som ett stort orkester med 54 musikere. Programmet var i alt overveiende grad norsk musikk med bl.a. "Norsk Kunstnerkarneval" av Johan Svendsen, Johan Halvorsens "Bojarenes Inntogsmarsj", "Norske Danser" av Grieg samt noen overraskende arrangementer av norske klassikere.

Tilbakemeldingene fra publikum var meget gode med stående applaus og korpset kvitterte med to ekstranummer, - "Valdresmarsj" og "Narvikgutten" - den siste på sterke oppfordringer fra salen.

Alt i alt en trivelig opplevelse for musikerne med flotte øvelser og en god konsert. Dette frister til gjentakelse ved en senere anledning.

Røde Kors´ 90-års jubileum 29. februar 2008

Korpset medvirket ved jubileumsforestillingen for Narvik Røde Kors som feiret sitt 90-års jubileum i Folkets Hus fredag 29. februar og framførte et potpourri over komposisjoner fra Grieg´s Peer Gynt Suite ii moderne drakt. Fremovers anmelder skrev:

"Et av innslagene som overrasket var LKAB Bigbands framføring av høydepunkter fra Edvard Griegs Peer Gynt-suiter. Musikalsk er det utrolig forskjell på originalkomponering og framføring her. LKAB Big Band fikk faktisk «Morgenstemning» til å høres ut som kjenningsmelodien fra den gamle TV-serien «Love Boat», samtidig som man kan komme i skade for å tro at «Dovregubbens Hall»
befinner seg i Acapulco ut i fra Big Bandversjonen å dømme
(med litt godvilje)."

I orkestergrava med Bør Børson - februar 2008

Korpset var ansvarlig for musikken i forbindelse med Narvik Teaterlags oppsetning av Bør Børson på Folkets Hus, fredag 1. og lørdag 2. februar 2008. Forestillingen gikk for to fulle hus med gode tilbakemeldinger fra anmeldere og publikum. Anmelderen i Ofotens Tidende skrev:

"Og musikken til LKAB Musikkorps var som vanlig helt profesjonell."

Og i Fremover:

"Heldigvis underholdt LKAB Musikkorps oss på en glitrende måte med musikk mens vi ventet på neste scene."

....når sceneskiftene ble lange.

Spent forventning i orkestergrava.

Flott nyttårskonsert 2008 med "våre" operastjerner

Nina Margrete Gravrok fra Narvik og Thor Inge Falch fra Ballangen er etablerte stjerner på operahimmelen og oppflasket i Ofoten. De deltok begge med kjente utdrag fra operalitteraturen på LKAB Musikkorps sin nyttårskonsert i januar 2008. Anmelderen i Fremober skriver:

"Korps er vel ikke det man vanligvis forbinder med opera. Men kombinasjonen kan fungere godt den. Som den stort sett gjorde da LKAB Musikkorps hadde invitert operasangerne Nina Margrete Gravrok og Thor-Inge Falch til sin tradisjonsrike Nyttårskonsert søndag i Teatersalen.
Frisk satsing
Bolagsmusikken er et godt korps, med en dirigent og musikere som ikke er redd for å satse utradisjonelt. Korpsets storband, LKAB Big Band, er et velkjent eksempel på dette. Men også selve hovedkorpset gjør gjerne utradisjonelle ting. Likevel, det å skulle akkompagnere to solister i kjente operaarier, hørtes i utgangspunktet noe dristig ut. Utfordringen er selvfølgelig at et korps lett blir altfor kraftig i klangen i forhold til sangere som synger uten mikrofon.

Men dette ødela neppe helhetsinntrykket av konsertopplevelsen for publikum i en bra besøkt teatersal. De svarte nemlig med taktfast applaus etter å ha hørt kjente arier av Puccini, Verdi, Lehar og flere."

Populært førjulsshow 31.11 og 1. 12, 2007

Det fjerde førjulshowet i rekken ble arrangert fredag 30. november og lørdag 1. desember i teatersalen, Folkets Hus. Gjester denne gang var musicalstjernen Lisa Stokke og stand-up komiker Dag Sørås. Anmelderen i Fremover skriver bl.a.:

"Men selv om de var plassert noen meter lengre bak på scenen, er nok musikerne i LKAB Bigband den viktigste årsaken til at førjulsshowet i Folkets Hus har blitt ett av årets kulturelle høydepunkter i byen. De musikalske kvalitetene til storbandet vistes kanskje aller best i avslutningsdelen med ABBAslagere. Ørsmå detaljer i låtene var på plass og dannet et perfekt bakteppe for stemmen til den erfarne ABBA- tolkeren Lisa Stokke. Hun må rett og slett ha kost seg."
Øvingshelg i Kiruna 31.august - 2. september 2007

Her er bilder fra øvingshelga i Kiruna 31.8.-2.9.
Våre musikkvenner fra Kiruna; Torbjørn, Ellen, Johan var som vanlig trofaste seminardeltakere. I tillegg deltok 7 musikerel fra Hemvärnskåren i Luleå. Kjempetrivelige folk, flinke å spille var de og...

Som alltid ellers var maten topp.

Se bilder her...
Opptak fra særkonserten på stevnet, NRK P2

NRK P2 sendte søndag 17.06.07 opptak fra særkonsertene på stevnet i Narvik. Første halvdel av programmet var viet LKAB Musikkorps sin avdeling (3 nummere) som du kan høre i opptak nedenfor: (klikk på linkene nedenfor for å avspille i Windows MP)

The Fairest of the Fair

Slava!

Norwegian Dance

Nord-Norsk Musikkstevne, Narvik 8-10.juni

Det 34 nord-norske musikkstevne ble avholdt i Narvik i et fantastisk vær og med Jernbanemusikken som utmerket arrangør.

Se bilder her...

Den svenske nasjonaldagen 6. juni 2007
Korpset deltok tradisjonen tro ved "nationaldagsfirandet" i Kiruna og Jukkasjärvi etter invitasjon fra Jukkasjärvi forsamling. Først med en marsjkonsert i Järnvegsparken i Kiruna og deretter en oppmarsj med etterfølgende konsert for en fullsatt Jukkasjärvi Kyrka. Været ble etterhvert veldig bra og det ble servert mat og drikke i kirkeparken etter konserten.

Se bilder her...

 

17. mai 2007
Årets 17. mai ble feiret i tradisjonelle former i et kaldt og meget vått vær. Korpsets medlemmer møttes til fellesfrokost kl. 07.00 hos Mette. Kl. 0800 var det avmarsj for revelje rundt Framnes og ned til nasjonalmonumentet på torget hvor det var bekransning og fanfare ved trompetrekka.

Se bilder her...

1. mai 2007
I overkant av 200 mennesker marsjerte fra skolegården, opp og ned Gate 1 og 2 i 1. mai toget i Narvik, - med LKAB Musikkorps i spissen.

 

Deltakelse i NM i janitsjar i mars 2007, Trondheim
NM i Jantisjar ble avviklet i Trondheim helgen 23-24. mars 2007. 80 korps og 4000 musikere deltok. LKAB Musikkorps deltok for første gang og framførte "Second Suite in F for Military Band" av Gustav Holst samt "Nimrod" fra Enigma-variasjonene av Edward Elgar. Korpset ble nummer 4 av 13 korps i sin divisjon.

Les mer...

Helstøpt nyttårskonsert 21. januar 2007
Årets nyttårskonsert ble avholdt søndag 21. januar som matiné-forestilling kl. 14.00. Gjester var Narvik ungdomskor og Jernbanekoret.

Les mer...

Populært førjulsshow i november 2006

Førjulsshowet begynner nå å bli tradisjon. To forestillinger med meget gode kritikker ble gjennomført.

Les mer...

Oktober 2006. Åpning av nytt pelletsverk i Kiruna. LKAB Musikkorps avholdt konsert.

Les mer...

September 2006. Øvingshelg i Kiruna.

 

Les mer...

August 2006. Elvis-show på arrangementet "sterke dager".

LKAB Bigband med Trond Espen Robert- son (Trespa) som vokalist kjørte full pakke med 18 av de mest kjente Elvislåtene.

Konserten ble avholdt i øl- og messeteltet på Narvik torg for et begeistret publikum. Et nydelig vær og og et flott arrangement satte en ekstra spiss på begivenheten.

Juni 2006. I Kiruna på den svenske nasjonaldagen.

Les mer...

 

April 2006. 80-års Jubileumskonsert.

Les mer...

 

Mars 2006. Med Brazzbrothers i
Vinterfestuka.

Les mer...

 

Januar 2006. Nyttårskonserten 2006.

Les mer...

November 2005. Førjulsshow med Øyvind Blunck og Guri Schanke.

Les mer...