Navigation


Nyttårskonsert 2007

 

Fremover 22. januar 2007 (Jan Erik Teigen):

Helstøpt nyttårskonsert


Det er fullt mulig å være et godt musikkorps og et glimrende storband samtidig. LKAB Musikkorps er beviset på dette.

Korpset er godt besatt på alle instrumenter og har en klang som om det består av langt flere enn 30 musikere.

Men kraft og klang er alene ikke nok til å skape god musikk. Ofte er det enklest for musikere å spille sterkt, og det er ikke før i de váre partiene at den musikalske kvaliteten avdekkes - eller avsløres for lytteren dersom den mangler.

Helstøpt
Musikerne i Bolagsmusikken behersker både det sterke og det váre. Når repertoarvalget til den forsinkede nyttårskonserten i tillegg legges opp med høy grad av publikumsfrieri - da ligger jo alt an til å bli en flott opplevelse for publikum - ikke sant? Og det ble gårdagens konsert. En konsert som var bredt satt sammen av nummer fra den tradisjonelle korpslitteraturen som Johannes Hanssens ”Valdresmarsj” via Vamps stillfarne og vakre ”Tir N'A Noir”, og Torstein Aagard-Nilsens flotte ”Norwegian Dance” (høydepunktet for denne publikummer) - til avslutningsnummeret som var et storslått potpourri satt sammen av de flotteste melodiene til George Gershwin.

At publikum ville ha mer var forventet og det musikalske frieriet ble avsluttet så patriotisk som mulig - med marsjen ”Narvikgutten”.

Gjester
Det nærmeste vi kommer en nasjonalsang i Narvik ble for øvrig framført sammen med Narvik Jernbanekor - i godt og kraftfullt slag. Koret hadde i tillegg en egen avdeling hvor de flørtet spesielt med den eldre garde av publikum med å synge kjente og kjære sanger som ”Skomværvalsen”. Det er god klang også i Jernbanekoret for tiden.

De 11 jentene som utgjør DeKor (ungdomskoret til Narvik Skolekor) var også gjester. Jentene synger rent og pent, men led av at de ble for svake i forhold til musikerne. Både Jernbanekoret og ungdomskoret ble for øvrig dirigert av Marit Lamvik, mens Runar Sollie hadde full kontroll på LKAB Musikkorps.

Musikalsk ble gårdagens ettermiddagskonsert en helstøpt opplevelse uten noen nedturer. Økonomisk ble det nok heller dårlig for korpset, fordi Teatersalen var skuffende glissent besatt.

Eva Mette Lundahl var munter og flink konferansier, og unnskyldes gjerne for at hun introduserte alle numrene i konserten som ”neste låt”. For låt flott - det gjorde det i hvertfall.

 


KONTAKT OSS:

LKAB MUSIKKORPS
POSTBOKS 230
8503 NARVIK
Styreleder: Elise Hindahl
Tlf.: 48 15 71 94


Nye medlemmer er hjertelig velkommen!

INFORMASJON


LINKER: