Navigation


80-års jubileumskonsert i Royal Hall april 2006:

80-års jubileumskonsert ble avholdt i Royal Hall den 29. april 2006 for en fullsatt sal. 41 musikere inklusive gamle medlemmer gjorde en forrykende konsert.

Lun jubileumskonsert

Av: THOMAS JOHANSEN

Konserten med LKAB Musikkorps lørdag ble en svært oppløftende seanse for publikum og alle jubilerende musikere.

LKAB musikkorps er godt samkjørt og innarbeidet, og på lørdag viste de fram alle sine styrker og sin velkjente variasjon.

Severdig

Det åpnet friskt med Franz Schubert's første militærmarsj i d-dur. Vanlig er det ikke å sitte helt i ro når man hører på marsj-musikk, men de som hadde kommet til konserten for å feire korpset hygget seg uansett. Dirigent Runar Sollie hadde hele tiden kontroll på musikerne, og i noen av partiene viser korpset sterke storhetstegn, blant annet på utdragene fra «Den nye verden» av Antonin Dvorák. En briljant gjennomførelse som senket den rette stemningen over publikum.

Variert

På programmet var det listet opp verker av blant annet Grieg, Wagner og Bernstein, noe som sørget for at publikum kunne gå hjem uten et eneste kjedelig øyeblikk i minnet.

Korpset spilte også den svenske vårsangen, en folkemelodi som er på sin plass i disse tider. Alle de 41 musikerene i korpset feiret jubileumet med det de kan best - til stor glede for det store publikumet i Royal hall.

Settingen i seg selv la til grunn en passende stemning på lørdag, til en konsert mange kunne gå hjem fra fornøyde.


http://www.fremover.no/kulturliv/article2070535.ece  - 29. april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS:

LKAB MUSIKKORPS
POSTBOKS 230
8503 NARVIK
Styreleder: Elise Hindahl
Tlf.: 48 15 71 94


Nye medlemmer er hjertelig velkommen!

INFORMASJON


LINKER: